Tips voor iedere verfklus

Het schilderen van een muur of huis lijkt altijd makkelijker dan gedacht. Het is niks meer dan een kwast heen en weer bewegen, toch? Er komt echter een hoop kijken bij het schilderen en verven van allerlei oppervlakken. Wij, van ’T Verfuus, weten wat voor uitdaging het is om alles vlekkeloos te laten verlopen. Daarom hebben we onze expertise omgezet in een aantal handige tips & tricks. Hierdoor wordt het schilderen van je huis een eitje!

Een goede voorbereiding
Het is essentieel om de muren goed voor te bereiden. Op die manier maak je het schilderwerk een stuk makkelijker. Zo adviseren we om nieuwe wanden (nieuwbouwhuizen) altijd voor te strijken, dit mag soms wel twee tot drie keer. Op die manier zuigt de wand minder verf op waardoor je een mooi geheel creëert. Daarnaast is het uiteraard van belang dat de wanden makkelijk te bereiken zijn en dat deze vrij is van stof.

Goede kwasten
Goed gereedschap is zeer belangrijk voor iedere schilderklus. Gebruik daarom kwalitatief goede kwasten voor het beste eindresultaat. Bezuinig vooral niet op goede kwasten! Kwasten met kunststof haren zijn vooral geschikt voor acrylverf. Voor alkydverf zijn kwasten met dierenharen dan weer beter geschikt. Heb je last van losse of uitstekende haren? Deze verwijder je gemakkelijk door de kwast een paar keer over schoon schuurpapier te halen.

Twijfel je welke kwast geschikt is voor jouw klus? Neem even contact met ons op, we helpen je graag!

Afplakken
Hoe verf je mooie, rechte naden? Door de randen af te plakken! Niet alleen voorkom je hiermee dat er verfspetters terechtkomen op plaatsen waar je ze liever niet had, je kunt hier ook gemakkelijk rechte randen mee verven. Zorg er wel voor dat je het afplakband of schildertape direct na het schilderen verwijdert. Anders trek je wellicht een gedeelte van de verf eraf.

De juiste verf
Twijfel je over de juiste kleur? Lees dan ons eerdere artikel over kleuradvies. Mocht je al weten wat voor kleur je op de muur wilt, is het belangrijk om te weten wat voor soort verf geschikt is voor de gewenste ondergrond. Een verfsoort die vooral buiten gebruikt wordt is alkydverf. Deze is makkelijk te verdunnen met terpentine of een ander oplosmiddel. Voor binnen klussen gebruikt men vaak acrylverf, omdat dit een verf is op basis van water. De acrylverf is geliefder bij de consument omdat deze, ten opzichte van alkydverf, minder sterk ruikt en hij is binnen veel minder schadelijk dan alkydverf.

Afhankelijk van welke verf je gaat gebruiken, is het zaak om je kwasten daarop aan te passen. Op de verpakking van de kwasten en rollers staat vaak aangegeven of deze al dan niet geschikt zijn voor verven op waterbasis.

Tutorials
Behoefte aan videomateriaal? ZOnze leverancier, Sikkens, heeft op haar Youtube kanaal een aantal hele handige tutorials staan! Je vindt ze door op deze link te klikken.
Op deze manier zie je direct hoe de professionals het doen. Ze leggen alles op een handige manier uit en er zijn tips over allerlei onderwerpen te vinden. Aanradertje dus!