Hulp bij het kiezen van dé perfecte kleur

Ik denk dat iedereen zich er wel in herkent. Het is hartstikke leuk, en tijd dodend, om urenlang inspiratie op te doen voor de nieuwe inrichting van je woning. Meerdere moodboards op Pinterest, een aantal opgeslagen berichten van Instagram en wellicht zelfs wat krantenknipsels hier en daar. De meubels zijn het probleem niet zo… Maar wat voor kleur kies je daarbij? Wil ik donkere, of toch juist lichte tinten in mijn woning? Wat zijn de trends voor aankomend jaar en past die kleur overal makkelijk bij?
Daar hebben wij de oplossing voor! Wij geven namelijk met alle liefde kleuradvies.

Kleuradvies van ’T Verfuus
Wij van ’T Verfuus hebben veel ervaring en kennis op het gebied van kleuradvies. Voor ieder interieur een voor iedere muur zoeken we de perfecte kleur. Danitsja, mede eigenaar van ’T Verfuus, is gediplomeerd kleuradviseuse en kijkt daardoor op een professionele manier naar uw woning.  We stellen ons advies op aan de hand van verschillende vragen:

  • Wat is uw smaak en stijl?
  • Wat is de gewenste sfeer?
  • Hoe is de lichtinval en de inrichting?

Ons kleuradvies omvat bijvoorbeeld advies omtrent kleur- en materiaalgebruik. Daarnaast geven we je ook alle informatie over de werkwijze.
Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op en wij helpen je graag!

Zelf aan de slag
We snappen het maar al te goed. U bent enthousiast geworden en wilt eigenlijk het liefst direct aan de slag. Voor het beste resultaat adviseren we u om even contact op te nemen en van ons professioneel advies gebruik te maken. Toch geven we hierbij enkele tips en tricks waar u op moet letten bij het uitkiezen van een kleur.

Tip 1: een kleurenboek maken
Pak een leeg schrift of papier en plak daar allerlei items in met een kleur of combinaties van kleuren welke je aanspreken. Het maakt niet uit welke materialen je gebruikt, het gaat tenslotte om de kleur! Nadat je een heleboel items verzameld hebt, zal je merken dat er één of een aantal kleuren steeds weer terugkomt. Dit is dan de kleur die als basiskleur kan dienen.

Tip 2: Ontspannen
Doe je ogen dicht en denk aan een plek waar jij 100% tot rust komt. Dat kan een heldere blauwe zee zijn, of is een frisse groene weide. Je kunt het zo gek niet bedenken maar je zult merken dat je vaak aan een kleurrijke plek denkt. Houdt deze kleur in gedachten en ga aan de hand van die kleur op onderzoek uit. Zoek via Pinterest en andere platformen naar inspiratie. Durf voor deze kleur te kiezen, dit is echt jouw kleur!

Tip 3: Online een kleurenpallet samen stellen
Via de websites van onze leveranciers kun je gratis een eigen kleurenpallet samen stellen! Benieuwd?
Een goede tool is die van Flexa. Je vindt hem door op deze link te klikken. Ook Sikkens heeft een handige manier om jouw kleur te kiezen. De tool vind je door op deze link te klikken.

Succes!
We hopen dat je snel de kleur vinden die écht bij jou past. Mocht je er zelf niet uit, neem dan gerust even contact met ons op. We helpen je met alle liefde!